Sunday, May 8, 2011

Photo di Subang Avenue

  
 Bunga Raya Bunga Kebangsaan
Menghiasi kawasan Subang Avenue

7 Mei 2011, aku telah pergi ke suatu tempat yang bernama Subang Avenue. Matlamat sebenar aku datang ke sini untuk bermain roller skate... Yezzzaaa... sudah lama tidak bermain segala jenis skate, ice skating, roller skating, skate board.. Tetapi perkara yang membuatkan aku teringat zaman kecik-kecik ialah KTM.. Ini kali kedua ak naik KTM dalam hidup aku.. Nak kata ketinggalan tidak juga sebab aku pernah naik LRT, monorail.. Cuma KTM jarang sama sekali... Booja daN Blog ini sebenarnya bukan untuk menulis diari, tetapi aku selitkan sedikit cerita dan tempat gambar yang aku dapat simpat dalam HP Sony Ericsson K800 aku ni.. Kamera low membuatkan aku sedikit terbatas di mana sesetengah gambar menjadi kabur dan pengalaman ber'disko skating' tidak dapat di ambil dan di masukkan di sini.. (hakikatnya seronok bermain DSLR lecturer aku yang mengajak aku ke Subang Avenue..hak3)


Gambar member aku sahaja yang banyak... sebab kalau aku nak masuk juga dalam gambar siapa mahu jadi kameramennya...
Sebelum main roller skate kami beramai-ramai menunggu lecturer pujaan 
(bangga lecturer ni kalau die bce entry aku nie)
Masa yang ada aku habiskan dengan mengambil gambar yang tidak seberapa dengan HP Cyber Shot kepunyaanku

Benda yang paling aku suka adalah makanan. Jadi ini adalah photo of the day aku. Nasi Ayam Kukus atau dalam bahasa orang putihnya Steam Chicken Rice. Bagi aku describe dulu ciri-ciri nasi ini (cewah cakap orang putih). Nasi ini macam nasi ayam biasa, tapi yang memberi kesedapan adalah ayam kukus yang lembut serta sos yang membuatkan rasanya makin mengancam. Memang sedap. Kalau dapat makan hari-hari mesti...........
......
......
......
......
......
......
tak sedap sebab kalau makanan sedap di makan hari-hari hilanglah kesedapannya. 
Benda sedap + Susah dapat + Jarang dapat makan = SEDAPPPP!!!

Tapi serius nasi ini memang sedap.. Kalau tidak percaya cuba tengok gambar di bawah....
 
 Nasi Ayam Kukus (Steam Chicken Rice)

3 comments:

  1. best... jom pergi.. murah je... +tiket Ktm total rm18....

    ReplyDelete
  2. lagi sedap sebab ade orang yang payung kan~

    ReplyDelete

Tinggal kata keramat